Zoeken

YouTuber Youness Ouaali dakloos na ontploffing bij zijn woning in Hilversum

22 mei 2024 - 14:00 - Wereld

©

Twee weken nadat een vuurwerkbom bij zijn appartement in Hilversum afging, wacht YouTuber Youness Ouaali op de uitspraak van de rechter over de sluiting van zijn woning. De gemeente sloot het huis voor drie weken, maar Ouaali vecht dit aan.

De omstreden YouTuber werd opgeschrikt door een explosie bij zijn appartement aan de De Kupstraat in Hilversum. De gemeente besloot kort daarna zijn huis te sluiten om de "rust en veiligheid in de buurt te herstellen." Ouaali is het hier niet mee eens en stapte naar de rechter.

Lees ook: Aanhouding in woning vlogger Youness Ouaali

Tijdens de zitting betoogden Youness Ouaali en zijn advocaat dat de sluiting van zijn huis niet in verhouding staat tot de impact op zijn leven. Ze betwijfelen ook of de explosie op hem gericht was en vinden dat de burgemeester niet goed gemotiveerd heeft waarom de woning gesloten moest worden.

De gemeente benadrukte het belang van het herstellen van de rust na een reeks explosies in Hilversum het afgelopen jaar. De sluiting is volgens hen noodzakelijk om duidelijk te maken dat er "niets meer te halen valt."

Youness Ouaali, die al eerder het doelwit was van geweld en intimidatie vanwege zijn omstreden video’s, is sinds de sluiting van zijn woning dakloos. De gemeente was niet op de hoogte van zijn precaire situatie en zal nu bekijken hoe hij kan worden geholpen.

Lees ook: Vlogger Youness Ouaali doelwit liquidatiepoging

De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak. Ouaali is in afwachting van de beslissing, terwijl er ook nog een bezwaarprocedure loopt over dezelfde kwestie. Of de sluiting na drie weken door de burgemeester verlengd wordt, is nog niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team