Zoeken

Explosie Rotterdam: telefoon met drugslab-foto’s gevonden

28 maart 2024 - 21:00 - Wereld

©

Op de rampplek in Rotterdam-Zuidwijk waar eind januari een explosie plaatsvond die drie mensen het leven kostte, heeft de politie een telefoon gevonden met beeldmateriaal van een drugslab. Het toestel zou van één van de overleden slachtoffers zijn.

De vondst van de telefoon is een belangrijke stap in het onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Eerder troffen forensisch specialisten al vaten met chemische stoffen aan en meldden omwonenden een penetrante acetonlucht. De politie vermoedt dat er in de bedrijfsruimte een cocaïnewasserij was gevestigd.

Lees ook: Explosie Rotterdam: Jalal O. van held tot verdachte

Jalal O. (34), de huurder van de ruimte, zit vast voor betrokkenheid bij het drugslab. Hij ontkent alles te weten van de illegale activiteiten. De advocaat van O. suggereert dat twee overleden slachtoffers, Jalal’s neef Ylyass (22) en Mustafa (33), een rol speelden bij de explosie.

Het Openbaar Ministerie wil de vondst van de telefoon niet bevestigen. De eerste zitting in de strafzaak tegen O. is op 13 mei. Hij wordt op dit moment alleen verdacht van betrokkenheid bij de productie van harddrugs.

De rampplek ligt nog altijd vol puin. De opruimwerkzaamheden zijn stilgelegd vanwege de aanwezigheid van asbest. De herbouw van de verwoeste panden moet nog worden besloten.

Lees ook: Rotterdam: bij explosie omgekomen Ylyass wordt in Marokko begraven

De explosie heeft drie mensen het leven gekost: Kamran Khan (43), die een loods had in een ruimte naast het ontplofte bedrijfspand, Jalal’s neef Ylyass (22) die in Marokko werd begraven, en collega Mustafa (33).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team