Zoeken

Marokkaanse seizoenarbeidster door werkgever aangerand in Spanje

12 mei 2020 - 15:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse seizoenarbeidster die in Spanje werd aangeworven voor de aardbeienoogst, is afgelopen donderdag door haar werkgever seksueel misbruik in Lucena del Puerto, in Huelva.

Het 39-jarige slachtoffer deed aangifte tegen de eigenaar van het landbouwbedrijf waar ze was aangeworven. Haar verhaal werd door een Spaanse syndicalist op sociale media gedeeld.

Volgens de syndicalist is de dader een recidivist die de vrouw vorig jaar al had lastig gevallen. Andere seizoenarbeidsters klaagden in het verleden ook al over zijn gedrag en de intimidatie waarvan ze het slachtoffer waren.

Het slachtoffer wist deze keer niet aan de man te ontsnappen. Ze werd mishandeld en seksueel misbruikt. Ze werd na de aanranding in het ziekenhuis opgenomen met verwondingen aan de armen, schouders en buik.

Door de sluiting van de grenzen in Marokko wisten slechts 35 procent van de aangeworven seizoenarbeidsters op tijd naar Spanje te vertrekken. 6000 seizoenarbeidsters mochten Marokko niet verlaten, wat 15 procent van de werkkracht vertegenwoordigt tijdens de oogstperiode in het zuiden van Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team