Zoeken

Marokkaanse wint Spaans boekenprijs

11 januari 2021 - 11:20 - Cultuur

©

Het boek "Maandag zullen ze van ons houden" van de Marokkaanse schrijfster Najat El Hachimi heeft de Nadal Prijs 2021 gewonnen. De Spaanse prijs wordt toegekend aan het beste originele én ongepubliceerde boek van het jaar.

De Spaanse schrijfster van Marokkaanse afkomst heeft al diverse prijzen gewonnen. Najat El Hachimi won eerder al de Sant Joan BBVA literatuurprijs voor Catalaanse literatuur voor haar boek ‘La filla estrangera’. Verder won ze de Ramon Llull prijs en de Ulysse prijs voor haar boek ‘L’ultim Patriarca’.

Overigens schreef ze het boek "Maandag zullen ze van ons houden" heeft ze onder de pseudoniem Cristina López. In het verhaal staan twee Marokkaanse vrouwen die in een migrantenbuurt in Spanje wonen centraal. De twee krijgen te maken met seksisme, alledaagse problemen en machismo.

De schrijfster is geboren in 1976 in de plaats Beni Sidel in de provincie Nador. Toen ze acht jaar was, vertrok ze met haar familie naar Catalonië. Ze studeerde aan de universiteit Arabische Letterkunde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team