Zoeken

Joe Biden krijgt al snel informatie over Polisario

12 december 2020 - 09:40 - Marokko

©

Mohamed Saleh Tamek, oud-student aan een Amerikaanse universiteit, heeft een brief geschreven aan de nieuwe Amerikaanse president. Hij wil hem laten weten dat de Polisario een gevaar vormt omwille van zijn bondgenootschap met terroristen in de Sahel- en de Sahara-regio.

Tamek is een goede kenner van de Polisario en een voormalig lid van het collectief van sjeiks die meewerkten aan de identificatie van kiezers in de Sahara. Er werd destijds een referendum georganiseerd om het conflict rond de Marokkaanse Sahara te beslechten.

Volgens Le360 wil Tamek Joe Biden ook informeren over de rekrutering van Polisario-milities door terroristen en over de wapens die Algerije hen zou leveren. Daarnaast leidt de Polisario de voedselhulp om die bestemd is voor de Saharaanse kampen van Lahmada, naar de terroristen.

In zijn correspondentie benoemt de voormalige Wali van Dakhla ook het feit dat verschillende Polisario-leden zich bij Al Qaeda in de Islamitische Maghreb (Aqmi) hebben aangesloten, waaronder in het bijzonder Abou El Walid Essahraoui, één van de meest gezochte terroristen door de Verenigde Staten. In zijn brief legt hij tenslotte ook nog uit dat het veiligstellen van de bufferzone van El Guerguerat heeft geleidt tot vele oproepen tot terroristische daden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team