Zoeken

Polisario reageert op erkenning Marokkaanse Sahara door VS

13 december 2020 - 13:40 - Wereld

©

Mouloud Said, de vertegenwoordiger van het Polisario-front in Washington, heeft met teleurstelling gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen.

"We betreuren het besluit van president Trump, maar de realiteit is dat Marokko een deel van het grondgebied van een lidstaat van de Afrikaanse Unie bezet. Een dergelijke beslissing zal de aard of de status van het grondgebied niet veranderen", verklaarde Said.

"Bovendien kunnen de Sahrawi’s niet worden gebruikt als handelswaar bij internationale diplomatieke transacties. Het Saharaanse volk zal doorgaan met zijn vastberadenheid om te vechten tot het einde van de bezetting en met respect voor het Handvest van de Afrikaanse Unie", voegde de diplomaat eraan toe.

Afgelopen donderdag heeft de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, een wet ondertekend waarin de soevereiniteit van Marokko over de Sahara wordt erkend. "Vandaag heb ik een proclamatie ondertekend waarin ik de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara erken. Marokko ‘s serieuze, geloofwaardige en realistische autonomievoorstel is de enige basis voor een rechtvaardige en blijvende oplossing voor duurzame vrede en welvaart!", luidde de tweet van Trump waarmee hij de ondertekening wereldkundig maakte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team