Zoeken

Marokkaanse tot Ridder benoemd in italië

4 maart 2023 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse vrouw is tot Ridder in de Orde van Verdienste van de Italiaanse Republiek benoemd voor haar inzet voor kinderen en haar hulp aan dakloze vrouwen.

President Sergio Mattarella heeft Fatima Zahra El-Maliani (22) tot Ridder benoemd "voor haar betrokkenheid bij de naschoolse opvang van Unicef in Turijn en haar hulp aan dakloze vrouwen", meldt Arab News.

Lees ook: Dit is waarom de "superprof" uit Al Hoceima een Wissam kreeg van Koning Mohammed VI

Tijdens de Covid-19-pandemie was El-Maliani vrijwilliger bij het naschoolse centrum van Unicef in Casarcobaleno, een multiculturele wijk in Porta Palazzo, waar ze een dertigtal buitenlandse basisschoolkinderen hielp met hun huiswerk.

Zahra El-Maliani was 2 jaar toen ze Marokko verliet met haar moeder om zich in Turijn te vestigen. Samen met haar zus volgde ze lessen bij een NGO gevestigd in een verlaten legerkazerne in het stadscentrum van Turijn, waar sociale en educatieve activiteiten migranten helpen integreren. Het centrum "was niet alleen een plek waar vrijwilligers hielpen met huiswerk, maar ook een ruimte voor spel, begrip, vriendschap en gelijkheid", zei El-Maliani tegen La Stampa.

Lees ook: Dounia Batma tot ridder benoemd door Koning Mohammed VI

"Ik zal altijd dankbaar zijn voor alle vrijwilligers die ons hebben geholpen, en voor mijn moeder die begreep hoe belangrijk studeren voor mij en mijn zus was. Ze heeft zich altijd opgeofferd zodat we een betere toekomst zouden kunnen hebben. [...] Ik heb besloten om andere kinderen al de liefde terug te geven die ik als kind heb ontvangen, door vrijwilliger te worden na schooltijd", aldus de jonge vrouw.

Bladna.nl