Zoeken

Marokkaanse regering ontkent prijsstijging suiker, elektriciteit, gas en meel

29 januari 2014 - 20:13 - Economie

©

Minister Mohamed El Ouafa van Algemene Zaken en Bestuur heeft de geruchten over een aanstaande stijging van de prijs van suiker, elektriciteit, gas en meel ontkend. Deze producten worden in Marokko gesubsidieerd door het compensatiefonds.

In het Parlement heeft de minister geprobeerd een ​​einde te maken aan de geruchten over de prijsverhoging van producten van primaire levensbelang, gesubsidieerd door het compensatiefonds. De geruchten volgen op de aankondiging door de regering van het einde van de subsidies op benzine en diesel.

Ondanks de protesten van de oppositie worden de subsidies op diesel en benzine tegen eind 2014 volledig afgeschaft. Volgens Mohamed El Ouafa vertegenwoordigt dat 80% van de begroting van het compensatiefonds. Voor 2014 wordt geschat dat de fonds ruim 35 miljard dirham zal kosten. Dat is de helft minder dan in 2013.

Een geleidelijke afschaffing werd door het kabinet besloten. Van februari tot juli 2014 blijft de subsidie op diesel 2,15 dirham per liter. Vanaf die datum zal de subsidie nog maar 1,25 dirham zijn. In oktober komt er nieuwe daling naar 0,80 dirham en op 31 december valt de subsidie volledig weg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team