Zoeken

Qatar is Marokko dankbaar

22 augustus 2022 - 19:40 - Wereld

©

Marokko steunt Qatar, de gastheer van het volgende wereldkampioenschap voetbal, met deskundigheid en knowhow op het gebied van veiligheid. Een steun die door Doha zeer op prijs wordt gesteld.

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in 2022 vindt plaats van 20 november tot en met 18 december 2022. Doha wil "een aangename digitale ervaring" bieden. De Marokkaanse partner zal zijn deskundigheid op het gebied van cyberbeveiliging inbrengen, waaronder het veiligheidsbeheer van een groot sportevenement, het toezicht op sportlocaties en -velden, het beheer van evenementen met een hoge gebruiksintensiteit en de beveiliging van informatiesystemen. Het organisatiecomité van de wereldbeker 2022 heeft deze deskundigheid geprezen, zo werd zaterdag in een Twitterbericht bekendgemaakt.

Lees ook: Qatarese veiligheidsexperts in Marokko voor opleiding

In de marge van zijn deelname aan de Milipol Qatar 2022, internationale tentoonstelling voor landbeveiliging en civiele bescherming, die plaatsvond van 24 tot 26 mei, werd de Marokkaanse politiechef Abdellatif Hammouchi ontvangen door sjeik Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz al-Thani, voorzitter van de ministerraad van Qatar, en Saad bin Jassim Al-Khulaifi, directeur-generaal van Openbare Veiligheid. Er werden toen overeenkomsten ondertekend voor de ontwikkeling van een strategisch partnerschap voor de voorbereiding en het veiligheidsbeheer van de FIFA Wereldbeker 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team