Zoeken

Marokkaanse politie en Facebook lanceren "Amber Alert-systeem"

26 oktober 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Nationale Veiligheidsdienst DGSN voert een nieuw systeem in om de veiligheid van burgers, ingezetenen en buitenlanders te garanderen. Het is een innovatieve en geïntegreerde manier voor het melden en opsporen van kinderen, die onder verdachte omstandigheden worden vermist.

Het waarschuwingsmechanisme bevat de nieuwste elektronische en computertechnologieën op het gebied van misdaadbestrijding en de bescherming van de veiligheid van burgers, inwoners en buitenlanders, en werd ontworpen in samenwerking met META, het bedrijf dat ook eigenaar is van Facebook, Whatsapp en Instagram, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN. Het alarmsysteem is geïnspireerd op het Amerikaanse "Amber Alert", dat beschikbaar is op het platform Facebook en gekoppeld is met de melding en opsporing van vermiste kinderen.

Lees ook: In Tanger vermist meisje bij Instagram-vriendje teruggevonden

Met de nieuwe methode wordt de Marokkaanse procedure voor het melden en opsporen van vermiste kinderen door de bevoegde politiediensten volledig herzien. Dankzij de techniek zal de DGSN nieuwe gegevens verkrijgen om de locatie van het vermiste kind vast te stellen, met inbegrip van zijn of haar hobby’s, persoonlijke problemen, plaatsen waar hij of zij vaak komt, en andere, aldus de nota. De nieuwe tool beantwoord ook aan de bepalingen van de wet voor de bescherming van persoonsgegevens.

Lees ook: Vermiste Naoufal (8) teruggevonden in Amsterdam

Het doel van de technologie is het versterken van de mechanismen om vermiste kinderen sneller op te sporen en zo de gevaren van de fysieke of psychologische agressie te beperken, waaraan kinderen tijdens hun vermissing kunnen worden blootgesteld.

Bladna.nl