Zoeken

Marokkaanse partij doet dringende oproep aan Algerije

19 mei 2024 - 22:00 - Marokko

©

De sluiting van de grens tussen Marokko en Algerije baart zorgen bij de Marokkaanse PPS-partij. Secretaris-generaal Mohamed Nabil Benabdallah deed een dringende oproep aan de Algerijnse autoriteiten om de grens te heropenen.

Tijdens een bijeenkomst van zijn partij in de stad Bouarfa, nabij de oostelijke grens van het koninkrijk, riep Benabdallah de Algerijnse regering op om de grenzen met Marokko te openen. Om de Algerijnse leiders te overtuigen van de noodzaak van zijn oproep, benadrukte hij de gemiste ontwikkelingskansen tussen de twee landen en riep hij hen op om in die zin te ijveren. Hij vroeg hen ook om de kwestie van de Sahara, "die altijd Marokkaans is geweest en zal blijven", los te koppelen van de betrekkingen tussen de twee landen.

Lees ook: Marokko-Algerije: grens al 30 jaar gesloten

Nabil Benabdallah betreurt de achteruitgang van de ontwikkeling in de oostelijke grensregio’s van Marokko de afgelopen decennia, in tegenstelling tot andere regio’s van het koninkrijk. "Ondanks enige ontwikkelingen die deze regio’s op het gebied van wegen en infrastructuur kunnen kennen, tonen de sociale realiteit, in termen van mensenrechten, openbare diensten, sociale diensten, de economische realiteit en die van werkgelegenheid voor jonge mannen en vrouwen, dat deze regio’s achteroplopen, met name wat betreft armoedecijfers en tekenen van achterstand", aldus de politicus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team