Zoeken

Marokko, favoriete toeristische bestemming van Algerijnen

4 juli 2024 - 17:00 - Marokko

©

Ondanks de politieke spanningen tussen Algerije en Marokko blijft het koninkrijk een populaire vakantiebestemming voor Algerijnen. Zelfs beroemdheden als Cheb Khaled en Zinedine Zidane bezoeken het land regelmatig, terwijl artiesten als Faudel en Reda Taliani zelfs hebben gekozen om er zich te vestigen.

Volgens gegevens van de VN-organisatie voor toerisme hebben tussen 2018 en 2022 zo’n 300.000 Algerijnen Marokko bezocht, aanzienlijk meer dan het aantal Tunesische en Mauritaanse toeristen.

Lees ook: Vakantie Riyad Mahrez in Marokko zorgt voor ophef in Algerije

Deze cijfers tonen aan dat de pogingen van de Algerijnse regering om de banden tussen beide volkeren te verbreken, geen effect hebben. Algerijnse toeristen, waaronder bekende voetballers en zangers, blijven kiezen voor Marokko als vakantiebestemming.

Lees ook: Algerijnse voetballer Saïd Benrahma aangevallen na bezoek aan Marrakech

Casablanca is de favoriete stad onder Algerijnse toeristen, gevolgd door Marrakech, Agadir en Oujda. Hotels in deze steden zien een sterke toename in boekingen vanuit Algerije. Volgens bronnen zou het aantal Algerijnse toeristen in Marokko nog hoger liggen als de grenzen tussen beide landen niet gesloten waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team