Zoeken

De Marokkaanse paradox

14 mei 2020 - 20:00 - Marokko

©

Terwijl Marokko het vertrek van ruim 84.000 gestrande toeristen heeft toegelaten, weigert het koninkrijk zijn eigen onderdanen die in het buitenland vastzitten terug te halen.

In totaal zouden 27.850 Marokkanen sinds medio maart en de sluiting van de grenzen en het luchtruim in het buitenland vastzitten.

Volgens het Spaans persagentschap EFE weigert Marokko hetzelfde te doen als de meeste landen in de wereld en een repatriëringsbeleid aan te nemen om zijn onderdanen uit het buitenland terug te halen.

Rabat rechtvaardigt deze weigering door "de strenge sanitaire veiligheidsmaatregelen" gericht om de bestrijding van de coronavirus pandemie in Marokko.

Rabat helpt zijn gestrande onderdanen wel via zijn ambassades en consulaten in het buitenland. Wanneer nodig wordt voor een verblijfplaats, eten en medische zorg gezorgd. Maar een terugkeer naar Marokko zit er voorlopig niet in.

In Marokko werden sinds het begin van de pandemie relatief weinig besmettingen vastgesteld vergeleken met de andere landen in Noord-Afrika. Tot op dag van vandaag werden 6512 coronabesmettingen vastgesteld en overleden 188 mensen aan de gevolgen van het virus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team