Zoeken

Marokkaan werkt aan snel en efficiënt opladen elektrische voertuigen

7 december 2020 - 20:20 - Marokko

©

Tijdens een evenement van het "French Lab Singapore" heeft de Marokkaanse onderzoeker en ondernemer Rachid Yazami gesproken over een van de grote problemen die er zijn op het gebied van elektrische auto’s. Hij heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om de oplaadtijd van de batterijen van deze voertuigen korter te maken, zodat elektrisch rijden populairder wordt.

Het "French Lab Singapore" organiseert hoogtechnologische evenementen met het doel om de academische en zakelijke onderzoeksgemeenschap in Singapore samen te brengen. De huidige batterijen van elektrische voertuigen kunnen niet in minder dan 60 minuten geheel worden opgeladen. De Marokkaanse onderzoeker wil de bestaande technologie verbeteren zodat de batterijen van alle elektrische voertuigen in 20 minuten kunnen worden opgeladen, meldt Challenge.

"Het is noodzakelijk om de technieken die meer dan een eeuw oud zijn, gebaseerd op de toepassing van een constante laadstroom en het monitoren van de spanning, te heroverwegen en om een revolutie teweeg te brengen in het opladen van de batterijen", zegt Yazami.

Rachid Yazami heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn werk als onderzoeker en ondernemer. In 2019 ontving hij de Arab Investor Award op een forum dat werd gehouden op het hoofdkantoor van de UNESCO in Parijs. Hij ontving ook de Mohamed Bin Rached-medaille voor wetenschappelijke excellentie in de categorie ’Lifetime Achievement’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team