Zoeken

Eerste 100% Marokkaanse laadstation gepresenteerd

28 december 2020 - 16:20 - Marokko

©

Begin deze week is het eerste 100% Marokkaanse slimme laadstation voor elektrische auto’s gepresenteerd. Het apparaat heet "iSmart" en is ontwikkeld door Marokkaanse ingenieurs.

De minister van Industrie, Handel en de Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, was een van de hoge functionarissen die aanwezig waren bij de presentatie van de ISmart. Volgens hem moet de ontwikkeling van dit laadstation een impuls geven aan de automobielsector in Marokko. Hij benadrukte dat de ingenieurs dankzij investeringen van de Marokkaanse overheid erin zijn geslaagd om de slimme terminal te ontwikkelen.

De directeur-generaal van het Instituut voor Zonne-energie en Nieuwe Energie Onderzoek (IRESEN), Badr Ikken, meldde dat het ontwerp en de vervaardiging van de ISmart 100% Marokkaans zijn. Het is de bedoeling dat er vanaf 2022 jaarlijks 5000 laadterminals geproduceerd worden. De laadstations bieden naast een korte oplaadtijd, een verbinding met het 4G-netwerk, een besturings- en monitoringplatform en een geïntegreerde projector. Met de ISmart kan een klein elektrisch voertuig binnen 30 minuten volledig worden opgeladen.

De ontwikkeling en de bouw van het laadstation zijn uitgevoerd door ingenieurs van het Green Energy Park, een onderzoeksplatform opgericht door IRESEN en de Mohammed VI Polytechnic University (UM6P), op verzoek van fabrikanten uit de automobielsector. Het project is ondersteund door het ministerie van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie en het ministerie van Energie, Mijnen en Milieu. In 2022 zal er in de stad Benguerir, met de hulp van het ministerie van Industrie, een productielijn worden gebouwd voor de nieuwe laadstations.

Momenteel wordt er al gewerkt aan een opvolger van de ISmart, met een laadcapaciteit tussen de 20 en 60 kilowatt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team