Zoeken

Marokkaans oelema beschuldigd van fraude in België

4 februari 2013 - 21:29 - Wereld

©

De oprichters van de Europese Raad van Marokkaanse Oelema gevestigd in Brussel, worden verdacht van fraude en verduistering.

De oelema werden aangegeven bij de politie en de arbeidsinspectie voor "misbruik van vennootschapsgoederen, machtsmisbruik, intimidatie en illegale arbeid", meldt Le Maroxellois. Hierop werden de stichtende leden Taher Tujgani, Mohamed Kajjaj en El Khammar El Bakali door Marokko gedwongen tot ontslag.

De Europese Raad van Marokkaanse Oelema begrijpt achttien moslimgeleerden en heeft een paar miljoen euro op de bankrekening staan. Het nut en de rol van de raad in België blijft onduidelijk.

Opgericht in 2009, is de raad een Belgische versie van de "Marokkaanse Raad van Oelema voor Europa" opgericht door Koning Mohammed VI in 2008.

Een koninklijke Dahir laat toe dat takken van de oelema-raad in Europese landen worden opgericht. De voorzitters worden bij decreet benoemd en de leden door het Marokkaanse ministerie van Islamzaken.

De raad had in december geclaimd het slachtoffer te zijn van ongegronde beschuldigingen, gericht op het bezoedelen van haar imago.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team