Zoeken

Belg al drie jaar verdwenen in Marokko

25 december 2012 - 16:10 - Marokko

©

De Belgische Michel Gillyns is sinds 2009 vermist. De man verdween in Marokko, waar hij net een hotel van 400.000 euro had gekocht in Salé. België en Marokko onderzoeken gezamenlijk naar zijn verdwijning.

Zijn kinderen, te jong op het moment van zijn verdwijning, hebben bij het Brusselse parket aangifte gedaan. In Marokko is de politie ervan overtuigd dat Michel Gillyns niet meer in leven is.

Echter beweert, Abdelhakim El Alami, ambtenaar in Salé, de Belg te hebben gezien op 3 april dit jaar. Hij zou voor hem een beheercontract hebben gelegaliseerd. De ambtenaar wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen om valse documenten goed te keuren.

Wat een nieuw impuls aan de zaak gaf, is het proces op 26 december van Hamza El Fadili, manager van de Riad Albahaca die Gillyns had gekocht. El Fadili wordt verdacht van de moord op een jong meisje, wiens lichaam vorige maand was ontdekt in de kelder van het hotel.

Hamza El Fadili was in conflict met Michel Gillyns toen deze verdween. Hij werd ook met de auto van Gillyns gezien, enkele dagen na zijn verdwijning, en had aan zijn familie in België verteld dat Gillyns met een Marokkaanse in Essaouira was gaan wonen...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team