Zoeken

Marokkaanse krijgt nieuw gezicht dankzij bekende Spaanse chirurg

1 juni 2016 - 20:04 - Marokko

©

Samira Benhar heeft haar glimlach teruggevonden. De jonge Marokkaanse lijdt aan een erfelijke aandoeningen die haar huid aantast. Dankzij een Spaanse chirurg heeft ze nu een nieuw gezicht.

Een reusachtige tumor bedekte de helft van het gezicht van Samira. Het gevolg is dat ze door iedereen werd verworpen en in Marokko veel problemen had volgens Levante-emv.

De stichting Adra, het Islamitisch centrum van Valencia en het ziekenhuis van Manises besloten samen Samira te helpen. Ze deden een beroep op de bekende chirurg Pedro Cavadas die er met zijn team mee instemde Samira gratis te verzorgen.

Na meerdere ingrepen heeft Samira opnieuw een menselijk gezicht. Ze wenst nu snel naar Marokko terug te keren om haar nieuw gezicht aan haar familie en vrienden te tonen.

Pedro Cavadas wordt als een van de beste plastische chirurgen ter wereld beschouwd. Hij voerde in 2009 de eerste succesvolle gezichtstransplantatie ter wereld uit. In 2011 verrichte hij ook een dubbele beentransplantatie. Hij is tevens de stichter van een vereniging voor reconstructieve chirurgie in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team