Zoeken

Marokkaan krijgt nieuw gezicht in de Verenigde Staten (video)

23 december 2015 - 22:20 - Marokko

©

Zoubir Lahdoudi lijdt sinds zijn geboorte aan veneuze misvormingen. Hij onderging zeven chirurgische ingrepen in New York en keert deze week met een heel nieuw gezicht terug naar Marokko.

De jonge Marokkaan kon zich laten verzorgen dankzij zijn neef. Die nam contact op met Dr. Milton Waner, directeur van het Vascular Birthmarks Institute in New York. Waner had volgens de website Pixnews reeds gelijkaardige gevallen behandeld en was bereid om Zoubir te verzorgen.

Alles ging vervolgens heel snel. De 18-jarige Zoubir kon dankzij donaties zijn reis naar de Verenigde Staten betalen. Het ziekenhuis besloot hem gratis te behandelen en zorgde zelfs voor een tijdelijke woning voor Zoubir en zijn moeder.

De ingrepen waren moeilijk en gevaarlijk. Als een van de bloedvaten beschadigd werd zou Zoubir tot een liter bloed per minuut verliezen. Maar alles verliep goed en Zoubir kan nu een normaal leven leiden. De tiener keert over 18 maanden terug naar New York om een kleine misvorming te laten behandelen waarna hij reconstructieve gezichtschirurgie zal ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team