Zoeken

Marokkaanse Nadia Bothorel aan het roer van C&A Frankrijk

23 oktober 2023 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse Nadia Bothorel is de nieuwe algemeen directeur van de kledingketen C&A in Frankrijk. Nadia, die haar toekomst zag in de grootdistributie toen ze dertig jaar geleden in Frankrijk aankwam, heeft zich opgewerkt bij Ikea en als onafhankelijke coach voordat ze deze positie bereikte.

Nadia Bothorel kwam naar Frankrijk om haar studies voort te zetten aan de handelsschool van Montpellier. Ze overtuigde de schooldirecteur om een specialisatie in distributie te openen. Destijds waren slechts zij en drie andere studenten ingeschreven. Maar de Marokkaanse ontdekte haar liefde voor doe-het-zelf toen ze besloot de meubels van haar eerste appartement zelf in elkaar te zetten. Een passie die werd bevestigd bij Leroy Merlin waar ze stage liep, en vervolgens bij Castorama, dat haar ook een stage en zelfs een baan aanbood, meldt Le Figaro.

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

De zakenvrouw sloeg dit aanbod af. Haar droom was om bij Ikea te werken. "Eens per jaar reed ik vier uur heen en terug om naar Marseille te gaan en de artikelen te kopen die ik in de catalogus had gezien," vertelt ze. De Zweedse gigant nam haar uiteindelijk in 1998 in dienst. Ze werkte in de Ikea-winkel Paris Nord in Roissy en klom snel op. Ze werd in 2006 supervisor voor de opleiding van managers, voordat ze werd benoemd tot hoofd van de verkooppunten in Lyon van 2009 tot 2013. Later werd ze benoemd tot adjunct-directeur van de Franse dochteronderneming en nam in 2017 deel aan een innovatieontwikkelingsprogramma van Ikea.

Lees ook: Youssef Badr: van marktverkoper tot rechter

In 2019, op 44-jarige leeftijd en na 21 jaar dienst bij Ikea, voelde Nadia Bothorel de behoefte om van richting en omgeving te veranderen. "Het was een moeilijke keuze. Ik hield diep van mijn bedrijf, maar ik verlangde ernaar om op een andere manier intellectueel te groeien," zegt ze. Zo werd ze onafhankelijke coach voor leidinggevenden, een ervaring die ze deelt in haar boek "Durf je leadership". Na vier jaar onafhankelijk advies, is ze tot nieuwe algmeen directeur van C&A benoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team