Zoeken

Belgische Nathalie gestrand in Marokko door eigen bruiloft

18 april 2021 - 15:20 - Marokko

©

De Belgische Nathalie is een van de velen buitenlanders die in Marokko gestrand zijn vanwege de grenssluitingen. Ze vloog voor de sluiting van het luchtverkeer naar Marokko om daar te gaan trouwen met haar vriend. Nu is ze gestrand en heeft ze nog steeds geen idee wanneer ze weer naar huis kan.

Nathalie vertrok op 19 februari vanuit haar huis in Blegny, in de regio Luik, om naar Marokko te vliegen. Haar drie kinderen liet ze achter bij haar schoonzus. "Ze is vertrokken om een huwelijk voor te bereiden met een Marokkaan die ze een tijdje geleden had ontmoet. Hij woont in Marokko en zij ging vaak naar hem toe," vertelt de schoonzus. Nathalie had op 1 april nog een afspraak op de ambassade en had verwacht om op 11 april weer terug naar België te vliegen, meldt RTL Info.

De Belgische vindt dat zij zich lelijk heeft vergist door het advies van de Belgische overheid om geen onnodige reizen te maken te negeren. Dat ze is gestrand in Marokko was voor haar geen verrassing aangezien ze op de hoogte bleef van de ontwikkeling van de pandemie in Marokko en België.

Na hoopvol te zijn geweest, begint Nathalie steeds meer haar geduld te verliezen. Hoewel het samenwonen met haar toekomstige echtgenoot haar wel bevalt wil ze dolgraag haar kinderen weer zien. "Ik heb een verplichting, mijn kinderen zijn in België", zegt de Belgische.

Volgens het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken is het niet vanzelfsprekend dat Belgen gerepatrieerd gaan worden zoals dat in 2020 wel is gebeurd. Volgens de woordvoerder van het ministerie, Karl Lagatie, "is het moeilijk te zeggen dat u zich niet bewust bent van het risico om Europa te verlaten".

Nathalie moet voorlopig nog geduld opbrengen. Ze kijkt regelmatig op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de hoop dat er nieuws is over de hervatting van het vliegverkeer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team