Zoeken

Koning geeft vertrekkende minister Nizar Baraka nieuwe job

23 augustus 2013 - 12:55 - Marokko

©

Nizar Baraka, de huidige minister van Financiën, is woensdag door Koning Mohammed VI aan het hoofd van de Sociaal-economische en milieu-raad benoemd. De Istiqlal-minister volgt Chakib Benmoussa op, die in december ambassadeur van Marokko in Frankrijk is geworden.

Zijn benoeming wordt in de Marokkaanse politieke kringen betwist. Mohammed VI wordt ervan beschuldigd de regering dwars te zitten, door de demissionaire minister van Financiën aan het hoofd van een instantie te benoemen, waarvan het nut onduidelijk is.

Anderen zijn van mening dat Nizar Baraka een "aardige vent" is die niet moet worden uitgesloten, vanwege de beslissing van de Istiqlal om zich uit de regering terug te trekken.

Bij de PJD-partij wordt de benoeming van Nizar Baraka, die uitblinkt in communicatie en in het beheer van ministeriële zaken, als "meer dan normaal" beschouwd.

Chakib Benmoussa, vertrekkende voorzitter van de raad, heeft woensdag zijn rapport aan Koning Mohammed VI uitgebracht. In het verslag wordt gewezen op de precaire economische situatie in het land en de hoge kosten van het compensatiefonds (55 miljard dirham).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team