Zoeken

Hamid Chabat kondigt val Premier Benkirane aan

4 juli 2013 - 15:00 - Marokko

©

Volgens Hamid Chabat dreigt Premier Benkirane het land te vernietigen om druk uit te oefenen op de Staat. Hij zaait opruiing en brand het land plat, aldus de Istiqlal-leider.

Hamid Chabat verklaarde in een interview met Al Khabar dat het einde van Abdelilah Benkirane als Premier in zicht is. "Benkirane moet berecht worden voor zijn uitspraken, want hij is het regeringshoofd en bedreigt tegelijkertijd de veiligheid van het land."

De politicus meent dat "Benkirane de democratie en de wil van het Marokkaanse volk heeft geschaad", en moedigt hem aan zijn excuses aan te bieden zolang het nog mogelijk is. "Premier Benkirane voert oorlog tegen alle sociale groepen in het land, waardoor hij zijn eigen ondergang tegemoet gaat."

Chabat vertelde ook dat de ministers van zijn partij hun ontslag in de komende dagen zullen indienen. "Benkirane zal dan een nieuwe coalitie moeten vormen of de macht verlaten."

Bij de Istiqlal zorgen de verklaringen van Chabat voor spanningen. Enkel de partijleider en sommige adviseurs van Koning Mohammed VI weten wanneer de Istiqlal-ministers uit de regering zullen stappen. Aan Akhbar Al Yaoum vertelde een partijverantwoordelijke dat dit komt omdat het niet meer om een partijzaak gaat maar om een Staatszaak.

Abdelilah Benkirane weigert een dialoog aan te gaan met andere politieke partijen om de Istiqlal te vervangen. De Premier is ervan overtuigd dat de tussenkomst van het Paleis een einde zal maken aan de politieke crisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team