Zoeken

Onder druk gezette Benkirane zoekt toevlucht in Ifrane

30 augustus 2013 - 10:30 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane heeft besloten om een korte vakantie in Ifrane te nemen. Het regeringshoofd staat onder grote druk sinds de terugtrekking van de Istiqlal-partij uit de regering.

Benkirane is zondag kort na zijn deelname aan een meeting van de PJD-jeugd in Casablanca, naar Ifrane vertrokken. Daar zou hij nadenken over vervroegde verkiezingen - en de mogelijke uitslag voor zijn partij - moest het hem niet lukken een nieuwe regering te vormen.

Het regeringshoofd besloot om zich in het Midden-Atlas terug te trekken, nadat RNI-baas Salaheddine Mezouar de onderhandelingen over de toetreding van zijn partij tot de coalitieregering, besloot te onderbreken om zelf op vakantie naar Spanje te gaan.

Abdelilah Benkirane is volgens politieke waarnemers de laaatste tijd erg somber. Door de kritiek geuit door Koning Mohammed VI in zijn twee laatste toespraken, voelt hij het einde van zijn regering aankomen.

Op dezelfde periode vorig jaar, bevond Premier Benkirane zich in Saoedi Arabië, waar hij de Umrah (kleine bedevaart) uitvoerde op kosten van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team