Zoeken

Marokkaanse minister geeft uitleg over uitstap met vriendin in Parijs

1 oktober 2018 - 18:00 - Marokko

©

Minister Mohamed Yatim van Werkgelegenheid heeft op de controverse gereageerd na de publicatie van een video waarin hij hand in hand met een jonge vrouw in Parijs te zien is.

In een interview met Al3omk probeerde de PJD-minister zijn relatie met de jonge vrouw niet te ontkennen en vertelde zelfs dat hij met haar verloofd was.

De bewindsman betreurde het dat zijn privéleven in de media opdook en vertelde dat de beelden van juli dit jaar dateren, een maand na zijn verloving. "We zijn verloofd, met alle juridische, sociale en religieuze implicaties", verklaarde Yatim, die naar eigen zeggen zijn familie nog steeds bezoekt tijdens religieuze feesten.

"Het is een geheim voor niemand en alle leden van mijn familie zijn op de hoogte", aldus de bewindsman die stelt dat ze appart naar Frankrijk reisden. Hij was in de Franse hoofdstad voor een partij-evenement terwijl zij haar familie was gaan bezoeken.

Op social media werd ook kritiek geuit op het feit dat de jonge vrouw geen hoofddoek draagt terwijl hij één van de leiders van een islamitische partij is. Yatim antwoordde dat de hoofddoek geen verplichting is noch een bewijs van goed gedrag.

Over zijn eerste vrouw verklaarde de bewindsman uiteindelijk dat hij al jaren in conflict was met haar en dat de scheiding nog niet helemaal afgerond is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team