Zoeken

Marokkaanse miljardairs in nieuwe Forbes ranking

9 februari 2023 - 13:00 - Marokko

©

Op de 36ᵉ jaarlijkse ranglijst van de grootste Afrikaanse fortuinen staan Aziz Akhannouch (61) en Othmane Benjelloun (89), als enige Marokkanen. De ranking wordt opgesteld door het Amerikaanse economische tijdschrift Forbes en werd begin februari gepubliceerd.

Met een geschat fortuin van 1,5 miljard dollar eind 2022, bezet Akhannouch de 13ᵉ plaats op de Forbes lijst voor Afrika. Dat ligt lager dan zijn geschatte fortuin in 2021 (2,2 miljard dollar). De huidige premier liet weten dat hij zich heeft teruggetrokken "uit het beheer van de familieholding". Hij "bezit belangen in olie, gas en chemicaliën via de beursgenoteerde ondernemingen Afriquia Gaz en Maghreb Oxygen", als meerderheidsaandeelhouder van de Akwa Group.

Lees ook: Crisis treft ook miljardairs, Aziz Akhannouch verloor 200 miljoen dollar in 7 maanden

Othmane Benjelloun daalt één plaats tegenover 2021 en staat 16ᵉ op de lijst van de grootste fortuinen in Afrika. Zijn fortuin wordt geschat op 1,3 miljard dollar, ook lager dan zijn geschatte fortuin in 2020. Hij is de CEO van BMCE (Bank Of Africa) en staat op plaats 2245ᵉ in de wereldwijde ranglijst.

Lees ook: Fortuin miljardair Othman Benjelloun sterk gesmolten

De Nigeriaanse zakenman Aliko Dangote blijft onbetwist. Met 13,5 miljard dollar klimt hij voor het 12ᵉ jaar op rij naar de top van de ranglijst van rijkste mannen op het continent. Marokko heeft in totaal twee miljardairs, Nigeria drie, Zuid-Afrika zes en Egypte vijf, Algerije één en Zimbabwe één.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team