Zoeken

Nieuwe militaire oefeningen voor Marokkaanse leger

5 maart 2023 - 09:00 - Marokko

©

Van 1 tot 15 maart neemt Marokko deel aan de militaire manoeuvres Flintlock, de grootste jaarlijkse special forces-oefening van het Amerikaanse Commando voor Afrika (AFRICOM), die plaatsvinden in Ghana en Ivoorkust.

Het Marokkaans leger traint samen met andere Afrikaanse landen zoals Burkina Faso, Kaapverdië, Kameroen, Tsjaad, Ivoorkust, Ghana, Libië, Mauritanië, Niger, Nigeria, Senegal, Zuid-Afrika, Togo en Tunesië, maar ook met landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk, in het kader van de militaire oefening Flintlock die sinds 2005 door het Amerikaanse leger wordt georganiseerd. Ruim 1300 soldaten nemen deel aan Flintlock 2023.

Lees ook: FAR en Franse Alpenjagers tijdens de oefeningen (foto’s)

In een verklaring meldt het Amerikaans leger dat Flintlock "een essentiële trainingsmogelijkheid biedt voor de Amerikaanse, Afrikaanse en internationale special forces". "Samen werken we aan het uitwisselen van de beste praktijken om de veiligheidsuitdagingen in de Sahel en West-Afrika aan te gaan. Flintlock stelt alle deelnemende landen in staat om hun vaardigheden te demonstreren door gezamenlijk te werken aan het oplossen van de veiligheidsproblemen die de regio bedreigen", verklaarde de adjunct-commandant van USOC-Africa, kolonel Robert Zyla, tijdens een persconferentie op 13 januari in Accra.

Lees ook: Marokko en VS bereiden grootste militaire oefening van Afrika voor

"Gewelddadig extremisme bedreigt niet alleen de stabiliteit van Afrika, maar ook die van onze partners in de wereld. Een veiliger Afrika zal leiden tot een meer welvarende mondiale samenleving", concludeerde Zyla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team