Zoeken

Nieuwe wapens voor Marokkaanse koninklijke marine

5 april 2023 - 18:00 - Marokko

©

Marokko hecht veel waarde aan de modernisering van zijn leger. De Special Forces van de Marokkaanse Koninklijke Marine hebben onlangs nieuwe Franse Verney-Carron VCD-15 aanvalsgeweren ontvangen.

Deze nieuwe aanvalsgeweren zullen de oude Duitse Heckler & Koch HK MP-5 9mm-machinepistolen vervangen die tot nu toe werden gebruikt door de drie bataljons gestationeerd in Al Hoceima, Dakhla en Laayoune en een squadron in Casablanca.

Lees ook: Marokkaanse marine ontvangt 14 Bell-helikopters

Het Marokkaans leger gebruikt de VCD-15 aanvalsgeweren sinds 2013 volgens Maghreb-Intelligence. De eerste keer dat Marokkaanse soldaten het wapen uitprobeerden was tijdens de militaire oefening Flintlock, dat sinds 2005 wordt georganiseerd door het United States Special Operations Command Africa (US SOCAFRICA).

Lees ook: Pakistan nodigt Marokkaanse Marine uit voor oefening

De VCD-15, ontworpen door de wapenmaker Verney-Carron uit het Franse Saint-Étienne, is een aanvalsgeweer dat voldoet aan de behoeften van legers, interventiegroepen en politie-eenheden. Deze semi-automatische karabijn is 815 mm lang en weegt 3,5 kg. Het is gebaseerd op het AR-15-platform, dat vergelijkbaar is met de militaire M4- en M16-versies.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team