Zoeken

Schokkend: dakloze Marokkaanse kinderen zoeken warmte in wasmachines in Parijs (foto)

2 januari 2018 - 13:48 - Wereld

©

Een schokkende foto zorgt al enkele dagen voor oproer in Frankrijk. Het beeld toont dakloze Marokkaanse kinderen die zich in wasmachines in Parijs verstoppen om zich tegen de kou de beschermen.

Volgens Le Parisien werd de foto door Christine, een jonge Française, genomen. Ze was op weg naar een sportles toen ze de drie jongens in een wasserij zag liggen.

"Het is de eerste keer in 12 jaar dat ik zoiets zag. Het raakte me. Ik vond het schokkend om deze jonge migranten, waarvan er minstens één sliep, in deze situatie te zien. Toen ik de foto aan mijn familie en vrienden toonde raadden ze me aan om het op sociale media te delen.", vertelt de jonge vrouw.

De situatie waarin deze kinderen verkeren is al maanden bekend in Frankrijk. Het gaat om ongeveer 80, voornamelijk Marokkaanse kinderen, die via Spanje illegaal in Frankrijk zijn aangekomen. Volgens de politie overleven ze dankzij diefstallen. Enkele verenigingen proberen hem te helpen en een dialoog met hen aan te gaan. De stad Parijs heeft kortgeleden 700.000 euro vrijgemaakt om hen te helpen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team