Zoeken

Marokkaanse kinderen in Parijs aan lot overgelaten

22 september 2018 - 17:20 - Wereld

©

Tientallen Marokkaanse kinderen leven sinds anderhalf jaar op straat in Parijs. Ze weigeren de hulp van verenigingen, de autoriteiten en zelfs van Marokko.

Touraya Jaidi Bouabid, voorzitster van de Marokkaanse vereniging voor kinderen in precaire situatie (AMESIP), oordeelde in een interview met Le Parisien dat de toekomst van deze kinderen in Marokko ligt. "We moeten ze eerst hulp doen accepteren, met opvoeders en permanente activiteiten om ze van hun verslavingen af te helpen, maar we moeten hen ook overtuigen dat in plaats van naar Spanje of Frankrijk te gaan, hun toekomst in Marokko ligt", aldus de activiste.

Voor Touraya Jaidi Bouabid "kwamen de meesten aan via Spanje en zijn afkomstig uit arme wijken in Marokko". Ze komen uit Tanger of Fez en leefden soms op straat. "Het is één van de redenen waarom ze hulp weigeren en regelmatig met elkaar in conflict zijn."

Deze kinderen hebben volgens de activiste toegang tot social media en moedigen hun vriendjes in Marokko aan om ook te komen. Zij hoopt hen een toekomst aan te bieden door middel van geduld en vooral onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team