Zoeken

Miss Universe 2021: Kawtar Benhalima wil kleuren Marokko verdedigen

16 november 2021 - 19:00 - Cultuur

©

Vier dagen na haar verkiezing tot vertegenwoordigster van Marokko in de prestigieuze schoonheidswedstrijd Miss Universe, moest Fatima-Zahra Khayat wegens een verstuikte enkel haar kroon alweer afstaan aan haar eerste runner-up, Kawtar Benhalima. Zij zal het koninkrijk nu in Israël verdedigen.

Kawtar Benhalima werd uitgenodigd voor het programma Info Soir op 2M, waar ze vertelde blij te zijn met de gelegenheid om na 40 jaar afwezigheid, de Marokkaanse vlag te vertegenwoordigen in deze internationale wedstrijd. Kawtar is 22 jaar oud en zegt klaar te zijn om de uitdaging aan te gaan. "Ik was verrast toen ik gebeld werd. Ik begreep niet echt wat er aan de hand was. Maar Fatima-Zahra Khayat heeft me weer vertrouwen in mezelf gegeven en ik zal, als God het wil, Marokko verdedigen met degene die mij gekroond heeft aan mijn zijde," vertelde de jonge vrouw.

Lees ook: Fatima-Zahra Khayat is Miss Universe Morocco 2021 (video)

In antwoord op vragen van Ouadih Dada, vertelde Kawtar dat ze is afgestudeerd in bedrijfskunde en oorspronkelijk uit Marrakech komt. Ze benadrukte dat ze zich, ondanks de toevallige omstandigheid waarin zij de kroon heeft gewonnen, zal inzetten om Marokko op 12 december in Israël te verdedigen, volgens de normen en waarden die het koninkrijk dierbaar zijn. Ze wenste Fatima-Zahra Khayat, die het woord voerde vanuit Parijs waar zij herstellende is van haar verstuikte enkel, het allerbeste toe.

Lees ook: Miss Universe Marokko gaat niet naar Israël

Fatima-Zahra Khayat sprak haar bedroefdheid uit over het feit dat zij haar land niet kan verdedigen vanwege de enkelblessure die zij opliep tijdens een sportactiviteit. Terwijl ze Kawtar Benhalima haar niet aflatende steun betuigt, hoopt zij zelf ook naar Marokko terug te keren voor andere uitdagingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team