Zoeken

Tetouan opgeschrikt door enorme vastgoedfraude

16 april 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Tetouan wordt momenteel een grote vastgoedfraudezaak behandeld. 21 verdachten, waaronder een bekende notaris, oud-burgemeesters van Martil en een projectontwikkelaar, moeten zich vanaf woensdag 17 april voor de rechtbank verantwoorden.

De verdachten worden beschuldigd van oplichting, valsheid in geschrifte, verkoop van hetzelfde appartement aan meerdere kopers, vervalsing van documenten en het opstellen van officiële akten onder verdachte omstandigheden. De feiten vonden plaats in het kader van een projectontwikkeling in de regio.

Lees ook: Miljardair in Tetouan voor de rechter na vastgoedfraude

De zaak sleept al sinds 2018 aan en heeft tientallen slachtoffers gemaakt. In eerste instantie werden twee van de verdachten vrijgesproken, de overige 19 kregen celstraffen van 5 tot 7 jaar. Drie verdachten zijn nog voortvluchtig en werden bij verstek veroordeeld. De projectontwikkelaar zit vast, de anderen zijn op vrije voeten.

Lees ook: Vastgoedfraude in Tanger: 2 jaar gevangenisstraf voor ambtenaar

De zaak zorgde voor grote commotie in Tetouan en bracht het functioneren van de rechtbank in Tetouan in het gedrang. De Hoge Raad voor de Rechterlijke Macht (CSPJ) stelde een inspectieteam in en droeg de zaak vervolgens over aan een andere kamer van de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team