Zoeken

FRMF en Atlético Madrid eren Larbi Ben Barek

28 maart 2023 - 16:00 - Sport

©

Voor de aanvang van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Peru in het Metropolitano-stadion in Madrid, is er een kleine ceremonie gepland ter ere van de voormalige Marokkaanse international Larbi Ben Barek.

Het initiatief komt van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en Atlético Madrid. Larbi Ben Barek was een van de grootste namen in het Marokkaanse voetbal en speelde voor Atlético. Tijdens de ceremonie zullen spelers onder leiding van Walid Regragui een bloemenkrans leggen voor het portret van de voormalige Atlas Leeuw. Daarna zal er een shirtuitwisseling plaatsvinden tussen de FRMF en Atlético, meldt Le Matin.

Lees ook: Walid Regragui verwacht moeilijke wedstrijd tegen Peru

Larbi Ben Barek was een van de pioniers van het Marokkaanse voetbal. Na zijn debuut bij USM Casablanca en later bij Wydad, vertrok hij naar Europa waar hij zijn eerste professionele contract tekende bij Olympique Marseille voordat hij bij Stade Français terechtkwam. Vervolgens vertrok hij naar Spanje, meer specifiek naar Atlético Madrid, waarmee hij in 1950 en 1951 twee keer de Liga-titel won. Larbi Ben Barek overleed op 16 september 1992 na een lange voetbal- en later coaching carrière. Hij was een van de beste voetballers die de wereld ooit heeft gekend.

Bladna.nl