Zoeken

Walid Regragui over racistisch incident: "In onze religie wordt ons vergeving geleerd"

29 maart 2023 - 10:00 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui reageerde tijdens een persconferentie op de racistische post op Instagram, die de Atlas Leeuwen viseerde. Hij riep Marokkanen op om de auteur van de post, een medewerker van het hotel waar de spelers in Madrid logeerden, te vergeven.

Een medewerker van het hotel schreef racistische teksten bij een foto van Marokkaanse spelers die aan het eten waren. "De spelers waren erg aangedaan en het Marokkaanse volk ook. Maar ik denk dat we er niet te veel van moeten maken, het is een jongeman die hiervan zal leren. Tegenwoordig met sociale media zijn veel kinderen de weg kwijt. Racisme bestaat, maar ik denk dat we ook rekening moeten houden met de sociale realiteit van deze jongen, en hem niet ’afmaken’", zei coach Regragui op een persconferentie over de racistische opmerkingen van de gearresteerde hotelmedewerker.

Lees ook: Marokkaanse internationals slachtoffer racisme in Spanje

"We zijn moslims en in onze religie leren we te vergeven. Laten we hem vergeven, laat hem het uitzoeken. Misschien zal hij een voorbeeld zijn voor anderen om voorzichtig te zijn wanneer ze berichten op sociale media posten. Het beste voorbeeld dat we kunnen geven is hem vergeven, hem laten inzien dat hij een fout heeft gemaakt en ervan leren. Zo kan hij zien dat zijn beeld over moslims onjuist is", aldus Regragui.

Lees ook: Italiaanse recordhouder Iliass Aouani reageert in stijl op racisme

Volgens de coach van de Atlas Leeuwen is het hotel niet verantwoordelijk voor de daad van zijn medewerker. "Het hotel kan er niets aan doen, het is een menselijke kwestie, het kan zijn werknemers niet controleren. We gaan er niet meer over praten, het is voorbij. Wij vergeven hem en de Marokkanen ook", aldus Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team