Zoeken

Marokkaanse international streng bewaakt in Kameroen

4 januari 2022 - 15:40 - Sport

©

De Atlas Leeuwen zijn zondag in Yaounde, Kameroen, geland om zich voor te bereiden op de Afrika Cup, die van 9 januari tot 6 februari zal worden gespeeld.

Gezien de huidige gezondheidssituatie in verband met de omikronvariant heeft de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) strenge maatregelen getroffen om de spelers en alle andere leden van de Marokkaanse afvaardiging te kunnen beschermen. 

Lees ook: Afrika Cup: de echte redenen van Ziyech’s afwezigheid

Ze eisten onder meer dat het Kameroense personeel het hotel zou verlaten. Een ingrijpende maar onvermijdelijke maatregel, zoals Al Ahdath Al Maghribia opmerkt, want bij een tornooi van deze omvang moeten de nodige voorzorgen worden genomen om de Marokkaanse delegatie te behoeden voor besmetting. Ter vervanging van het Kameroense personeel heeft de FRMF vier Marokkaanse personeelsleden in dienst genomen.

En dat is nog niet alles. De Federatie verving beddengoed, matrassen en dekens, die eveneens uit Marokko komen. Alle afdelingen van het hotel werden gesteriliseerd en het keukenpersoneel is ook afkomstig uit Marokko.

Lees ook: Vahid Halilhodzic haalt uit naar FIFA en Europese clubs

Om de veiligheid van de Marokkaanse spelers te waarborgen, heeft de FRMF zes werknemers van een Marokkaanse particuliere onderneming in dienst genomen. Hun taak bestaat erin te voorkomen dat indringers zich toegang verschaffen tot het hotel, de trainingscentra en de veiligheidsafvaardigingen in de stadions waar de Atlas Leeuwen hun wedstrijden spelen.

Enkele dagen voor het begin van de Afrika Cup wacht Vahid Halilhodzic nog steeds op de komst van Youssef En-Nesyri, Badr Benoun en Imrane Louza.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team