Zoeken

Vahid Halilhodzic haalt uit naar FIFA en Europese clubs

2 januari 2022 - 17:00 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft de FIFA en de Europese clubs bekritiseerd omdat zij de komst hebben vertraagd van Marokkaanse internationals om de Afrika Cup voor te bereiden.

De coach is van mening dat de FIFA en de Europese clubs de wet hebben overtreden. Ze besloten de spelers vanaf 3 januari beschikbaar te stellen voor de Afrika Cup die op 9 januari begint. Het FIFA-reglementen is echter duidelijk legt de coach van de Atlas Leeuwen uit: de spelers moeten zich 14 dagen voor het begin van de Afrika Cup bij hun nationale ploeg melden.

Lees ook: Vahid Halilhodzic’s ambities met Marokko

Vahid Halilhodzic vindt dat de FIFA en de Europese clubs de Afrika Cup niet respecteren. De coach noemt het geval Abdessamad Ezzalzouli, die was opgeroepen voor het Afrikaans kampioenschap. Hij sloeg op het laatste moment het aanbod af. De coach is ervan overtuigd dat FC Barcelona achter deze koerswijziging zit. "Abde is een ongelooflijk getalenteerde jonge speler die een grote carrière voor zich heeft. Hij heeft de nationale ploeg nooit afgewezen en ik denk dat Barcelona het probleem is omdat ze de Afrika Cup niet genoeg respecteren," aldus de bondscoach.

Lees ook: Africa Cup: Vahid Halilhodzic vermijdt Algerije te benoemen

In ieder geval hoopt Halilhodzic deze Afrika Cup in Kameroen te winnen. Het is misschien wel de laatste van zijn carrière. In 1997 won hij met Raja het Afrikaans kampioenschap. Hij sprak ook de wens uit dat de Atlas Leeuwen zich zouden kwalificeren voor het WK-2022 in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team