Zoeken

Afrika Cup: Marokko heeft twijfels over Covid-tests

14 januari 2022 - 11:40 - Sport

©

De medische staf van het Marokkaans elftal op de Afrika Cup in Kameroen heeft besloten zelf Covid-tests uit te voeren, naast de tests van de organisatoren van het Afrikaans kampioenschap. Ze twijfelen aan de doeltreffendheid ervan.

De Marokkaanse spelers hebben donderdag hun eerste Covid-tests ondergaan, 24 uur voor hun tweede wedstrijd tegen de Comoren op de tweede dag van Groep C. Deeze tests werden door de medische staf van de Atlas Leeuwen uitgevoerd. Het protocol van de Afrikaanse voetbalbond CAF bepaalt ook dat alle spelers 24 uur voor de wedstrijd door de organisatoren van de Afrika Cup moeten worden getest, aldus de krant Al Akhbar.

Lees ook: Afrika Cup: Marokkaanse internationals positief getest op Covid-19

De medische staf nam deze beslissing nadat verschillende spelers die positief testten bij de Covid-test van de organisatoren en negatief testten bij de tweede test. Overigens heeft de voetbalbond van Burkina Faso een officiële klacht ingediend bij de CAF omdat de Covid-tests die vóór de openingswedstrijd tegen gastland Kameroen bij zijn spelers en stafleden zijn uitgevoerd, onduidelijk waren.

Badr Benoun, die positief testte op Covid-19, moest het Marokkaans elftal in Kameroen verlaten wegens complicaties, aldus medische bronnen. Hij werd vervangen door Achraf Bencharki van Zamalek.

Lees ook: Afrika Cup: Marokkaanse internationals hervatten competitie na coronabesmetting

Bovendien zijn 12 scheidsrechters positief getest op het virus. Allen zijn in quarantaine geplaatst volgens het CAF-protocol. Verwacht wordt dat de federatie in de komende dagen meer scheidsrechters zal aanstellen om het goede verloop van de competitie, die op 6 februari eindigt, te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team