Zoeken

Marokkaanse influencers in vizier belastingdienst

27 oktober 2020 - 18:20 - Economie

©

Influencers die opiniemakers zijn op het internet, profiteren vaak van grote inkomens die ontsnappen aan de belastingdienst. Zonder wettelijke status geven ze hun inkomen niet aan, wat een groot inkomensverlies voor de Marokkaanse staatskas inhoudt.

Influencers staan ​​niet geboekt in de inkomensregisters van de staat, meldt La Vie Eco. Om dit financiële verlies te beletten, heeft de Exchange office een operatie gelanceerd om opiniemakers te identificeren, met name degenen die zich in een onregelmatige situatie bevinden. Ze kregen een maand de tijd om hun dossier te regulariseren.

Ze werden dus uitgenodigd door de dienst om verantwoording en bijzonderheden in te dienen over de aard van de activiteiten en diensten ten gunste van hun klanten "Google Ireland Limited" en "Unity Technologies".

In tegenstelling tot de verwachtingen was de operatie geen succes, onder meer omdat platforms zoals PayPal moeilijk te traceren zijn. Influencers houden hun inkomen ook vaak in het buitenland waardoor de betrachting van de voorzitter van de dienst voor deviezenverkeer om deze activiteit te reguleren, de mist inging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team