Zoeken

Ruim 3 miljard aan buitenlands vermogen aangegeven bij Marokkaanse belastingdienst

3 januari 2021 - 14:00 - Economie

©

Volgens Hassan Boulaknadel, de directeur-generaal van het Marokkaans Wisselkantoor, is er in 2020 aangifte gedaan van meer dan 3 miljard dirham aan vermogen in het buitenland. De hoeveelheid aangiftes is het resultaat van een verlenging van de regeling die Marokkanen in staat stelt om hun buitenlandse vermogen op te geven aan de belastingdienst.

"De operatie komt tot een einde. De deadline was vastgesteld op 31 december 2020. Het is druk bij de verschillende lokale banken die sinds het begin van het jaar zijn ingezet om deze operatie af te ronden," legt Boulaknadel uit.

Oorspronkelijk moesten Marokkanen hun buitenlandse vermogen voor 31 oktober 2020 aangeven. Door een wijziging van de financieringswet nr. 35-20 is de deadline voor aangiftes opgeschoven naar 31 december 2020. Volgens het hoofd van het Wisselkantoor is deze wijziging aangebracht om rekening te houden met de gevolgen van de corona-pandemie.

Volgens Boulaknadel is er door deze verlenging nu een beter beeld van de bezittingen van Marokkanen in het buitenland en zorgt dit ervoor dat de bevolking weer meer vertrouwen krijgt in het belastingsysteem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team