Zoeken

Marokkaanse hasjhandelaren ’El Lana’ opgepakt in Spanje (video)

8 januari 2023 - 10:00 - Wereld

©

In het Spaanse Sevilla werd deze week de 32-jarige JMV, meer bekend als "El Lana", gearresteerd. Hij wordt beschouwd als de leider van de "grootste en meest gewelddadige" organisatie voor hasjhandel in de regio Guadalquivir. Hij werd sinds 2018 hij gezocht door de Spaanse justitie.

De arrestatie van El Lana vond plaats in de regio Aljarafe in Sevilla, waar zijn familie woont en waar hij van plan was oudejaarsavond door te brengen. Hij werd sinds 2018 gezocht door justitie en wordt in verband gebracht met verschillende drugssmokkeloperaties die in 2018 en 2019 door de Guardia Civil zijn verhinderd. Hij behoort tot de Lanas-clan, die actief is in Sevilla, en is ook verbonden met Messi van de Hasj, de belangrijkste drugshandelaar in Algeciras, meldt Diario de Sevilla.

Lees ook: Spanje laat leden grootste hasjkartel in Straat van Gibraltar vrij

Met boten van 15 tot 17 meter lang en motoren van ongeveer 250 pk slaagde dit criminele netwerk erin grote hoeveelheden hasj van de Marokkaanse kust naar Spanje te smokkelen. Zij sloegen de hasjbalen thuis, op boten of in voertuigen op voor verdere distributie.

Lees ook: Marokkaanse hasjhandel opgerold in haven Malaga

El Lana is volgens de Guardia Civil een "gewelddadig" en "zeer doortastend" persoon die talrijke veiligheidsmaatregelen nam in zijn privéleven en bij het plegen van misdaden. Om niet gepakt te worden, gebruikte hij gecodeerde communicatiesystemen en veranderde hij voortdurend van verblijfplaats in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team