Zoeken

Marokkaanse gevechtspiloten in opleiding in de VS

27 september 2021 - 19:00 - Wereld

©

Meerdere piloten van de Royal Armed Forces bevinden zich momenteel in de Verenigde Staten, waar ze voor het eerst leren om een Apache helikopter te besturen via een vliegsimulator van de National Guard in Utah. Marokko verwacht in 2024 de levering van 24 AH-64 Apache legerhelikopters.

Afgelopen donderdag vloog een Marokkaanse officier voor de allereerste keer met een aanvalshelikopter AH-64D/E LCT van het 1e bataljon van het 211e luchtvaartregiment van de National Guard in Utah. Dat bericht het forum FAR-Maroc.

Lees ook: Marokkaans leger met geavanceerde technologie uitgerust

Op Facebook laat dezelfde bron weten dat 24 september ook een historische dag was voor de Marokkaanse piloten Harbouli en Azhari, die beiden voor het eerst een vliegsimulator van de Apache AH-64D/E LCT mochten testen. Ze zijn de eerste Marokkanen die dit doen.

"We gaan door met het opleiden van piloten en technici in aanloop van de levering van Apache-gevechtshelikopters in de komende jaren", meldt dezelfde bron.

In juni 2020 had het Marokkaans leger een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing voor de aankoop van 24 AH-64 Apache helikopters. De levering staat in 2024 gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team