Zoeken

Marokkaanse gendarmerie weigert zich aan de wet te houden

2 juni 2020 - 13:40 - Marokko

©

Gendarmes bij wegversperringen in Marokko blijven verplaatsingsdocumenten aan weggebruikers vragen die al dagen niet meer geldig zijn.

Assabah bericht dat een aantal agenten zich weigeren te houden aan de nieuwe instructies van het ministerie van Buitenlandse zaken, die het personeel van overheidsdiensten en particuliere bedrijven vrijstellen van het attest om zich tussen verschillende steden te verplaatsen.

Volgens het blad eisen de agenten ook nog steeds een document van de gouverneur die de verplaatsing toelaat. Gevolg daarvan is onder meer de arrestatie van een toeristische verantwoordelijke uit Kenitra. De man, die voor zijn werk naar Nouaceur moest, werd niet alleen gearresteerd maar ook in bewaring gesteld.

Andere slachtoffers van de niet naleving van de nieuwe bepalingen van het ministerie zijn de directeur generaal van een groot bedrijf en de eigenaar van een dienstenbedrijf.

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken had op 27 mei via een circulaire aan de wali’s, gouverneurs, het leger en de baas van de nationale veiligheid laten weten dat personeelsleden van overheidsdiensten en bedrijven zich vrij mochten verplaatsen en daar enkel een attest van hun werkgever voor nodig hadden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team