Zoeken

Marokkaanse gemeenteraadsleden blijven illegaal in Nederland

6 oktober 2022 - 17:00 - Wereld

©

Twee raadsleden van de gemeente Berkane hebben tijdens een werkbezoek in Nederland besloten niet terug te keren naar Marokko.

Het was al bekend dat Marokkaanse atleten tijdens internationale wedstrijden soms in het niets verdwijnen. Maar deze keer betreft het twee gekozen gemeenteambtenaren die gedurende een werkbezoek in Nederland besloten hebben niet naar Marokko terug te keren.

Lees ook: Marokkaanse atleten verdwijnen na competitie in Slowakije

De raadsleden maakten deel uit van een officiële delegatie uit Berkane, die een aantal dagen geleden onder leiding van burgemeester Mohamed Ibrahimi van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), naar Nederland reisde. Eenmaal ter plekke, besloten de raadsleden van de gemeente Berkane Mustapha Sebbani en Abdelghani Kili, in Nederland te blijven, melden verschillende Arabischtalige media.

Lees ook: Gevluchte Marokkaanse boksers getuigen

"We geloofden in ons land, we geloofden in participatie en we zochten naar gerechtigheid [...], maar we vonden enkel onrechtvaardigheid," schreef Mustapha Sebbani op Facebook. "We ontdekten dat iedereen het opneemt voor de eigen belangen en jongeren en armen worden gezien als een ladder om hoger te klimmen. We hadden geen andere keuze dan de vrijheid en rechtvaardigheid te zoeken buiten het thuisland," voegde hij eraan toe. Voorlopig is er nog geen reactie van de gemeente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team