Zoeken

Ernstig zieke Naoufal (7) krijgt profcontract bij ADO Den Haag

26 april 2022 - 16:20 - Wereld

Ā©

De zevenjarige Naoufal uit Gouda werd in de vroege ochtend van 22 april met een lange, witte limousine naar ADO Den Haag gereden. Daar werd de grote droom van de zieke jongen gerealiseerd, hij kreeg een profcontract aangeboden.

De 7-jarige Naoufal wil heel graag profvoetballer worden. Hij moest vanwege een kwaadaardige tumor veel chemokuren doorstaan, maar nu is het tijd om dit te vergeten. Hij werd opgehaald uit Gouda in een grote limousine met zijn naam erop en tekende daarna een profcontract in de perskamer van de voetbalclub, schrijft het AD.

Lees ook: Spanje: klas leert gebarentaal voor Marokkaans klasgenootje

Mohammed, de vader van Naoufal, zegt dat er vorig jaar een neuroblastoom bij hem werd geconstateerd. "We zijn nu een jaar en twee maanden verder met behandelen. De chemo is heel zwaar, heel slopend. Maar het is een bikkeltje. Tussendoor kwam Stichting Make-A-Wish bij ons over de vloer om Naoufal te vragen waar hij van droomde. Dat was een dag leven als voetballer."

De dag maakt een enorme indruk op Naoufal, die niet heel veel zegt tijdens de persconferentie in de perskamer, enkel aan zijn glimlach kan je zien dat hij intense geluksmomenten beleeft. Wanneer hij een kijkje neemt langs het veld, geeft oud-Ajaxspeler Ricardo Kishna hem een handje. Na de training legt hij ook nog een trucje uit.

"Het blijft elke keer ontroerend om erbij te kunnen zijn en een klein handje te helpen", zegt Menno Hagenmeijer, vrijwilliger bij Stichting Make-A-Wish. "We vervullen steeds meer wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Wij vinden dat het leven van een ziek kind niet alleen over ziek zijn mag gaan. We proberen bij elke wens te helpen: zo hebben we ooit het favoriete paard van een meisje laten overkomen uit Zweden. Dat dier moest ook nog eens door de gangen van het ziekenhuis om bij haar te komen."

Lees ook: Zineb (22) overwint kanker en maakt droom waar

Vader Mohammed vertelt dat het langzaamaan beter gaat met Naoufal. "De uitslagen zijn heel goed. In december heeft hij nog een operatie ondergaan en daarbij hebben ze 95 procent van de tumor kunnen verwijderen". Voor de ouders maakt het niets uit welk beroep hun zoontje later uitvoert. "Als hij maar gezond en gelukkig is. Dat is het allerbelangrijkst."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team