Zoeken

Marokkaanse Fatima Zahra is "Beste lerares" ter wereld

14 november 2023 - 19:00 - Marokko

©

Terwijl leraren in verschillende landen staken voor betere arbeidsomstandigheden, heeft Marokko reden tot trots: Fatima Zahra El Mahdoun, een lerares uit de regio Larache, is uitgeroepen tot de beste lerares ter wereld.

Fatima Zahra El Mahdoun, die filosofie doceert aan het Lexus-lyceum in Larache en onderzoeker is op het gebied van onderwijswetenschappen, heeft de prestigieuze titel in de wacht gesleept. Met een opleiding in psychologie en een master in onderwijswetenschappen, evenals haar betrokkenheid bij verenigingen gericht op digitale en moderne onderwijstechnologieën, werd de Marokkaanse lerares genomineerd voor de Global Teacher Award 2023.

Lees ook: Othman Ktiri is beste Marokkaanse ondernemer ter wereld

De wedstrijd werd georganiseerd door AKS Education Awards, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van onderwijs wereldwijd. Aan de competitie namen 130 landen deel, waaronder Marokko.

Lees ook: Marokkaan is beste wetenschappelijke bachelor in Italië

De verschillende onderwijsprojecten werden geselecteerd door een jury op basis van innovatie en creativiteit. Met deze internationale erkenning bevestigt Fatima Zahra El Mahdoun niet alleen haar uitzonderlijke vaardigheden als lerares, maar benadrukt ze ook het belang van onderwijsinnovatie en -creativiteit op wereldschaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team