Zoeken

Marokkaanse Fatima El Hayani, eerste Arabische wielrenster die met profteam tekent

24 maart 2020 - 16:40 - Sport

©

Fatima El Hayani, 23-jarige Marokkaanse wielrenster, heeft haar eerste professioneel contract getekend met het vrouwenteam van Arkéa Samsic in Frankrijk.

De jonge vrouw wordt met dit contract de eerste Marokkaanse en Arabische wielrenster die met een profteam tekent. Fatima El Hayani is daarmee een stapje dichter bij het verwezenlijken van haar levensdroom: wereldkampioene wegrit worden.

"Mijn echte droom is om ooit wereldkampioene wegrit te worden om aan Marokkaanse meisjes te tonen dat alles mogelijk is. Deze droom had ik al toen ik met mijn fiets op straat sliep. Ik weet dat ik zal slagen, mijn toekomst wacht op me!", vertelde Fatima aan Le Parisien.

Fatima werd een tijd terug door Yann Dejan, technisch directeur van de Marokkaanse wielrennersteam, uitgenodigd voor een gesprek. De jonge vrouw, die herhaaldelijk het Marokkaans jeugdkampioenschap wielrennen won, legde 160 kilometer met de fiets af om Dejan in Casablanca te ontmoeten.

"Ik ben er met de fiets naartoe gereden, door het Atlasgebergte. Ik was boos en wilde hem zeggen dat de bond niets voor meisjes deed.", vertelt Fatima. Wat ze niet verwachtte, is dat Dejan haar zou aanbieden om in het Franse Bretagne met jonge Franse wielrenners te gaan trainen.

Fatima, afkomstig uit Oued Beth, begon heel vroeg te fietsen. Ze fietste elke dag 20 kilometer naar haar school op slechte zandwegen. Ze komt uit een arm gezin en had soms na wielerwedstrijden zelfs nergens om te slapen. Maar de hoop gaf ze nooit op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team