Zoeken

Marokkaanse expats centraal in groot vastgoedschandaal

16 maart 2024 - 11:00 - Marokko

©

Een schandaal rondom een ​​door Marokkaanse expats opgerichte bedrijf schokt de vastgoedsector in Marokko. De onderneming, met een vestiging in Casablanca, zou zich met behulp van een Franse notaris op frauduleuze wijze onroerend goed hebben toegeëigend.

Volgens Assabah onthulden de Marokkaanse en Franse autoriteiten tijdens een gezamenlijk onderzoek dat het bedrijf op illegale wijze eigendom had verworven in Casablanca, Marrakech en Settat. De methode: valse erfrechten die in het buitenland werden opgemaakt en via dubieuze notariële aktes naar een andere vennootschap werden overgedragen.

Lees ook: Marokkaanse justitie doet vastgoedschandaal herleven

De modus operandi was als volgt: De ondernemers rekruteerden makelaars in Marokko om vastgoed te lokaliseren van Marokkanen die in het buitenland wonen. Vervolgens lieten Franse handlangers valse testamenten opmaken bij een Franse notaris, waarbij ze zich uitgaven als familieleden van de rechtmatige eigenaar. Met deze testamenten en volmachten op zak reisden de betrokkenen af naar Marokko om via de rechter de testamenten te bekrachtigen.

Lees ook: Vastgoedschandaal in Kenitra: grote som geld verdwenen

Vervolgens werd er, op basis van de volmachten, een akte van koop getekend voor het onroerend goed ten gunste van het frauduleus bedrijf. Deze verkocht het onroerend goed vervolgens door aan een ander bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team