Zoeken

Marokkaanse economie in 2022 terug op niveau

26 juli 2020 - 15:20 - Economie

©

De Marokkaanse economie beleeft momenteel een van de meest moeilijke crises in haar geschiedenis en zal vele maanden nodig hebben om terug op gang te komen. Dat verklaarde minister Mohamed Benchaaboun van Economie en Financiën op woensdag.

Benchaaboun maakte deze verklaringen tijdens een presentatie van de grote lijnen van de begrotingswet voor 2021 in het parlement.

De meerderheid stemde enkele dagen terug al een hervorming van de begrotingswet 2020 waarin rekening wordt gehouden met de coronavirus pandemie. Benchaaboun hoopt op hetzelfde succes voor de begrotingswet 2021.

Tijdens zijn presentatie gaf de minister een overzicht van de belangrijkste indicatoren sinds het begin van de gezondheidscrisis. De belastinginkomsten daalden sterk in de afgelopen vier maanden en zullen in de komende weken en maanden blijven dalen. De bankleningen aan bedrijven zijn daarentegen toegenomen.

Volgens Benchaaboun is de situatie ernstig, maar niet alarmerend. De Marokkaanse economie zal volgens hem in de tweede helft van het jaar opnieuw op gang komen en zal net als andere wereldeconomieën in 2022 volledig herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team