Zoeken

Marokko: verdwijning openbare instellingen bevestigd

13 augustus 2020 - 20:40 - Economie

©

Minister Mohamed Benchaaboun van Economie en Financiën heeft dinsdag de verdwijning van een aantal openbare instellingen en bedrijven bevestigd.

"Als onderdeel van deze structurele hervorming van instellingen en bedrijven zal een nieuw organisatorisch en wettelijk kader worden ingevoerd met als doel een einde te maken aan het bestaan ​​van bepaalde openbare ambten.", verklaarde de bewindsman tijdens de presentatie van een wetsontwerp over het economisch herstel aan de Commissie economie in de Tweede Kamer.

Benchaaboun liet weten dat sommige openbare instellingen zullen verdwijnen als gevolg van een slecht beheer of hun economische situatie. Anderen diensten zullen worden gefusioneerd.

Koning Mohammed VI had in zijn toespraak eind juli opgeroepen tot een volledige hervorming van openbare instellingen en bedrijven, om "structurele disfuncties te corrigeren". De monarch beval toen de oprichting van een nationaal agentschap dat toezicht zal houden op het beheer van staatsbedrijven en openbare instellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team