Zoeken

Toestellen Royal Air Maroc nog tot december aan grond?

7 mei 2020 - 16:40 - Economie

©

Door de coronavirus pandemie hebben meerdere landen scenario’s opgesteld waarvan het ergste zou zijn dat reizen verboden blijven tot eind 2020. Ook in Marokko wordt deze mogelijkheid besproken, met heel zware gevolgen voor de toeristische sector en het boot- en luchtverkeer voor passagiers. Vier scenario’s worden overwogen.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Toerisme, Ambacht, Luchtvaart en Sociale economie houdt het eerste scenario in dat de lockdown maatregelen deze zomer worden beëindigd. Internationale reizen blijven verboden en thuiswerken de norm. De social distancing zal nog tussen 6 en 12 maanden duren, met een gemakkelijk beheer van een terugkeer van de epidemie in de winter.

Het tweede scenario is dat het einde van de noodtoestand in de komende weken wordt besloten en in de winter terug ingaat. Internationale reizen zouden dan verboden blijven en thuiswerk en social distancing de norm blijven gedurende een periode van 12 maanden. In dit geval zou de economie pas in 2022 het niveau van voor de coronavirus pandemie terugvinden.

Het derde scenario is dat de lockdown tot de zomer blijft gelden en dat vanaf dan opnieuw internationale reizen worden toegestaan en commerciële activiteiten hernemen, met een geleidelijke versoepeling van de social distancing, ervan uitgaand dat de epidemie deze winter niet terugkeert, aldus het ministerie. De meeste economieën in de wereld zouden dan gedurende een jaar een lichte stagnatie van 2 tot 3% ervaren. De economische groei zou dan in 2021 het niveau van vóór de gezondheidscrisis bereiken.

Volgens het ministerie is het vierde mogelijke scenario het meest pessimistisch. Deze houdt in dat de tot eind 2020 de lockdown maatregelen worden behouden, internationale reizen verboden blijven en thuiswerk de norm blijft. Deze situatie zou een het verlies betekenen van 25 miljoen banen in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team